Om te voldoen aan de minimale stahoogte volgens de eisen van het RDW in een compacte bestelbus (VW T5/T6, Renault Trafic, MB Vito etc) is het mogelijk om een pop-up, hefdak of verhoogd dak te monteren. Enkhuizer camperbouw levert pop-up, hefdaken en verhoogde daken van onder andere de merken Reimo en SCA. Deze daken zijn leverbaar in diversen maten voor alle gangbare merken bussen.

De voordeligste manier om stahoogte te creëren is het monteren van een ‘pop-up’ dak. Een pop-up dak geeft over een oppervlakte van ongeveer 1 tot 1,5 m2 stahoogte. Een pop-up dak kan worden gespoten in de kleur van de bus.

Meer stahoogte en ruimte kan worden gerealiseerd met een hefdak. Een hefdak wordt gemonteerd over de gehele lengte van de bus en wordt standaard geleverd inclusief verstevigingraam. Een hefdak kan uiteraard ook worden gespoten in de kleur van de bus. Voor het hefdak is optioneel een dakbed leverbaar. Hiermee kunnen 2 (extra) slaapplaatsen worden gecreëerd in het hefdak.

De meeste ruimte kan worden gecreëerd met een vast hoogdak. Een vast hoogdak geeft de mogelijkheid om extra opbergruimte te realiseren door middel van bovenkasten.

Enkhuizer Camperbouw levert verhoogde daken van Reimo en SCA.